Romige cannellinisoep met currygarnalen

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Cannellini bonen à 310 g
16 grote ongepelde garnalen
4 el olijfolie
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselder, in blokjes
2 wortels, in blokjes
scheut droge witte wijn
paar draadjes saffraan
2 el fijngesneden selder
800 ml visbouillon of visfond
1 el rode currypasta
scheut room
zout

Romigecannellinisoep met currygarnalen

Een soep die zo uit de keuken van een 3-sterren restaurant komt, maar die je met het grootste gemak klaarmaakt in je eigen keuken! Bon appétit!

Info

Bereiding

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Bewaar de schalen en eventueel de koppen, want hiermee ga je de soep trekken.

Verhit twee el olijfolie en bak de ui met de knoflook 3 minuutjes mee. Voeg de garnalenschalen en eventueel de koppen, de helft van de bleekselder de helft van de wortel en de helft van de bonen toe en bak deze 2 minuutje mee.

Blus het geheel af met de witte wijn, voeg de saffraandraadjes en selder toe en schenk de bouillon of fond erbij. Breng het goed op smaak met zout en laat dit afgedekt 20-30 minuten zachtjes trekken.

Giet de soep door een grote zeef en verwijder zoveel mogelijk garnalenschalen (en eventueel koppen). Gebruik daarna een lepel om nog zoveel mogelijk door de zeef te drukken. Gooi de inhoud van de zeef weg en pureer de soep met een staafmixer.

Breng de soep terug aan de kook, schenk de room erbij en voeg de resterende bleekselder, wortel en cannellinibonen toe en laat het geheel nog 4-5 minuten zachtjes koken.

Verhit de resterende olijfolie, voeg de currypasta toe en bak deze 1 minuut mee. Bak hierin de garnalen 3-4 minuten al omscheppend tot ze bijna gaar zijn.

Verdeel de currygarnalen over de borden en schenk de hete soep erover. Garneer de soep eventueel met fijngesneden selder en serveer met geroosterd brood.