1. >Recept
  2. >Kikkererwten-pompoensalade met gegrilde paprika en tahindressing

Kikkererwten-pompoensalade met gegrilde paprika en tahindressing

Salade de pois chiches à la citrouille avec poivrons grillés et vinaigrette au tahini
Gemiddeld
20 min
25 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (2x 80 g)

300 g pompoen (stukje met schil)

2 el olijfolie

1 rode paprika

1 el tahin

1 el halfvolle yoghurt

2 kropjes baby-romaine sla

1 bosui

50 g groene (knoflook)olijven

- bakplaat met bakpapier, grillpan
Ingrediënten voor 1 personen
1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (2x 80 g)

300 g pompoen (stukje met schil)

2 el olijfolie

1 rode paprika

1 el tahin

1 el halfvolle yoghurt

2 kropjes baby-romaine sla

1 bosui

50 g groene (knoflook)olijven

- bakplaat met bakpapier, grillpan
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verwijder eventueel de draden en pitten van de pompoen en snijd in blokjes van 2 cm. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met 1 el olijfolie. Rooster de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven in 20-25 min. gaar.
  2. Stap 2
    Snijd de paprika in reepjes. Verhit de grillpan. Schep de paprikareepjes om met 1 el olijfolie. Gril de paprikareepjes 4-5 min., tot ze mooie grillstrepen hebben.
  3. Stap 3
    Meng de tahin met de yoghurt. Voeg, afhankelijk van de dikte van de tahin, zoveel water toe tot een gladde en vloeibare dressing ontstaat. Breng op smaak met peper.
  4. Stap 4
    Haal de blaadjes van de slakropjes los. Snijd de bosui in ringetjes.
  5. Stap 5
    Verdeel de slablaadjes over 2 borden. Schep er de helft van de kikkererwten, de geroosterde pompoen en de gegrilde paprika op.
  6. Stap 6
    Strooi er de rest van de kikkererwten, de olijven en de bosui over. Maak de salade af met de tahindressing.
Lekker met partjes gekookt ei.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend