1. >Recept
  2. >Andijviestamppot met krokante kikjes

Andijviestamppot met krokante kikjes

Andijviestamppot met krokante kikjes
Makkelijk
4 personen
30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)

1,5 kg kruimige aardappelen

1 rode ui

4 el olijfolie

2 tl gerookt paprikapoeder

200 ml melk

400 g gesneden andijvie

Pureestamper
Ingrediënten voor 4 personen
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)

1,5 kg kruimige aardappelen

1 rode ui

4 el olijfolie

2 tl gerookt paprikapoeder

200 ml melk

400 g gesneden andijvie

Pureestamper
  1. Stap 1
    Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Snipper de ui.
  2. Stap 2
    Spoel de kikkererwten in een zeef af en dep ze voorzichtig droog; verwijder de losse velletjes niet want deze bakken juist extra krokant.
  3. Stap 3
    Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Bak de kikkererwten in 8-10 min. bruin en krokant. Verwarm intussen de melk. Schep het gerookt paprikapoeder door de kikkererwten en breng goed op smaak met zout.
  4. Stap 4
    Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Schep er in porties de andijvie en de gesnipperde ui door. Breng op smaak met peper.
  5. Stap 5
    Verdeel de andijviestamppot over 4 borden. Schep er de krokant gebakken kikkererwten over.
Tip
Kikkererwten over? Bewaar ze voor in een (lunch)salade de volgende dag.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend