1. >Recept
  2. >Kik tandoori

Kik tandoori

Kik tandoori
Makkelijk
4 personen
30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)

1 el Indiase tandoori kruidenpasta

3 el olie

300 g basmatirijst

½ komkommer

evt. gemalen komijn en/of knoflook

150 g Griekse yoghurt

1 ui

1 prei

1 rode paprika

1 blik kokosmelk (400 ml)

½ bosje koriander

Rasp
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)

1 el Indiase tandoori kruidenpasta

3 el olie

300 g basmatirijst

½ komkommer

evt. gemalen komijn en/of knoflook

150 g Griekse yoghurt

1 ui

1 prei

1 rode paprika

1 blik kokosmelk (400 ml)

½ bosje koriander

Rasp
  1. Stap 1
    Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Meng de kruidenpasta met 1 el olie. Schep de kikkererwten erdoor en zet apart om te marineren.
  2. Stap 2
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en rasp grof. Schep de komkommer door de yoghurt. Breng de raita desgewenst op smaak met een snuf komijn of knoflook.
  3. Stap 3
    Snipper de ui. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes.
  4. Stap 4
    Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Fruit de ui 1 min. Schep de prei en de paprika erdoor en bak nog 4 min. Schep de kikkererwten met de marinade erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm nog 3 min.
  5. Stap 5
    Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik tandoori bij. Bestrooi met grofgehakte koriander en serveer met de raita.
Tip
Hak de blaadjes van 1 takje munt fijn en schep door de raita voor een extra fris accent.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend