1. >Recept
  2. >Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing

Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing

Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing
Makkelijk
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)

250 g cherrytomaatjes

1 bol mozzarella (à 125 g)

2 tl pijnboompitten

1 el groene pesto

1 el olijfolie extra vierge

rasp van ½ citroen

50 g rucola
Ingrediënten voor 2 personen
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)

250 g cherrytomaatjes

1 bol mozzarella (à 125 g)

2 tl pijnboompitten

1 el groene pesto

1 el olijfolie extra vierge

rasp van ½ citroen

50 g rucola
  1. Stap 1
    Halveer de tomaatjes. Snijd de mozzarella in plakjes.
  2. Stap 2
    Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  3. Stap 3
    Meng voor de dressing de pesto met de olijfolie en de citroenrasp. Breng op smaak met peper.
  4. Stap 4
    Strooi de rucola op 2 borden. Verdeel er de linzen, de mozzarella en de tomaatjes over.
  5. Stap 5
    Bestrooi de salade met de geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de pesto-citroendressing.
Serveer met partjes citroen voor een fris accent. Lekker met ciabatta. Voeg voor een pastasalade 100 g gekookte penne of fusilli toe.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend