1. >Recept
  2. >Pastasalade met mozzarella, maïs en zongedroogde tomatendressing

Pastasalade met mozzarella, maïs en zongedroogde tomatendressing

2 personen
15 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

150 g volkoren penne

50 g zongedroogde tomaten

3 el olijfolie extra vierge

1 (rode) ui, gesnipperd

75 g worteljulienne

150 g minimozzarella

handvol basilicumblaadjes of rucola, grofgehakt

- staafmixer
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

150 g volkoren penne

50 g zongedroogde tomaten

3 el olijfolie extra vierge

1 (rode) ui, gesnipperd

75 g worteljulienne

150 g minimozzarella

handvol basilicumblaadjes of rucola, grofgehakt

- staafmixer
  1. Stap 1
    Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pureer voor de dressing de zongedroogde tomaten met de extra vierge olijfolie en 1 el water.
  2. Stap 2
    Giet de pasta af en spoel onder stromend water snel koud. Laat goed uitlekken.
  3. Stap 3
    Meng de pasta met de dressing. Schep er de ui, de worteljulienne, de minimozzarella en de basilicumblaadjes of rucola door. Breng de pastasalade op smaak met zout en peper.
Tip
Vervang de minimozzarella door gekookte ham- of zalmblokjes.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend