1. >Recept
  2. >Tonijnsalade met kikkererwten en zoete aardappel

Tonijnsalade met kikkererwten en zoete aardappel

2 personen
30 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)

275 g zoete aardappel

2 el olijfolie

1 zak jonge bladsla (75 g)

1 kleine rode ui, in halve ringen

1 blik tonijnmoot in olijfolie (120 g)

3 el yoghurtdressing

- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)

275 g zoete aardappel

2 el olijfolie

1 zak jonge bladsla (75 g)

1 kleine rode ui, in halve ringen

1 blik tonijnmoot in olijfolie (120 g)

3 el yoghurtdressing

- bakplaat met bakpapier
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een beetje zout voor een gekarameliseerd zout effect. Rooster de aardappelblokjes in de voorverwarmde oven in 15 min. bruin en gaar.
  2. Stap 2
    Leg de sla op 2 borden. Verdeel de geroosterde aardappelblokjes, de uiringen, de kikkererwten en de tonijn over de sla.
  3. Stap 3
    Besprenkel de salades met de yoghurtdressing en bestrooi met peper naar smaak.
Tip
Vervang de kikkererwten door linzen of rode kidneybonen.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend