Gnocchi met champignons en haricots verts

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Haricots Verts extra fijn gerangschikt à 400 gram
500 gram gnocchi
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
400 g gemengde champignons, in stukken
1 eetlepel fijngehakte tijm
1 eetlepel fijngehakte rozemarijn
200 ml room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Gemengde salade
peper en zout

Gnocchimet champignons en haricots verts

Al eens gnocchi geprobeerd? Deze platgedrukte bolletjes zijn een combinatie van pasta en aardappel, en als je ze proeft waan je je voor een moment in een Italiaanse trattoria.

Info

Bereiding

Kook de gnocchi in water met een beetje zout 2 minuten. Als de bolletjes bovenkomen drijven dan weet je dat ze goed zijn. Laat ze daarna even goed uitlekken.

Verhit de olijfolie en bak de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Voeg de haricots verts en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

Doe er de room bij en voeg zodra de room kookt de gnocchi, tijm, rozemarijn toe en warm kort op. Breng de gnocchi op smaak met een beetje peper en zout en strooi er als laatste Parmezaanse kaas over. Serveer met een frisse groene salade.