Noedelsalade met edamame en soja-sesamdressing
Noedelsalade met edamame en soja-sesamdressing
Makkelijk
15 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 Mini Pack Bonduelle Edamame bonen (2x 80 g)
75 g rijstnoedels
2 tl sesamzaad
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
1 tl gembersiroop
50 g veldsla
50 g peen julienne
75 g rijstnoedels
2 tl sesamzaad
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
1 tl gembersiroop
50 g veldsla
50 g peen julienne
Ingrediënten voor 1 personen
1 Mini Pack Bonduelle Edamame bonen (2x 80 g)
75 g rijstnoedels
2 tl sesamzaad
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
1 tl gembersiroop
50 g veldsla
50 g peen julienne
75 g rijstnoedels
2 tl sesamzaad
2 el sojasaus
2 tl sesamolie
1 tl gembersiroop
50 g veldsla
50 g peen julienne
- Stap 1Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen gaar. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
- Stap 2Klop een dressing van de sojasaus, de sesamolie en de gembersiroop. Breng op smaak met (chili)peper.
- Stap 3Strooi de veldsla op 2 borden. Verdeel er de rijstnoedels met de edamame bonen en de wortelreepjes over.
- Stap 4Bestrooi de salade met het geroosterde sesamzaad en besprenkel met de soja-sesamdressing.
Vervang voor minder koolhydraten de rijstnoedels door courgettenoedels.
Verrijk de salade ook eens met gebakken blokjes tofu of reepjes omelet.
Ontdek ook