1. >Recept
  2. >Kikkererwten-linzensalade met gedroogde tomaatjes

Kikkererwten-linzensalade met gedroogde tomaatjes

Kikkererwten-linzensalade met gedroogde tomaatjes
Makkelijk
15 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (2x 80 g)

1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)

2 tl pijnboompitten

1 rode ui

50 g gorgonzola dolce

1 el olijfolie

1 tl wittewijnazijn

75 g rucola

50 gedroogde tomaatjes in olie (pot)

- staafmixer
Ingrediënten voor 1 personen
1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (2x 80 g)

1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)

2 tl pijnboompitten

1 rode ui

50 g gorgonzola dolce

1 el olijfolie

1 tl wittewijnazijn

75 g rucola

50 gedroogde tomaatjes in olie (pot)

- staafmixer
  1. Stap 1
    Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Stap 2
    Pureer in een maatbeker met de staafmixer de zachte kaas met de olijfolie, de wijnazijn en 2-3 el water tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
  3. Stap 3
    Strooi de rucola op 2 borden. Verdeel er de kikkererwten en de ui over. Schep er de linzen op.
  4. Stap 4
    Maak de salade af met de tomaatjes en de geroosterde pijnboompitten. Besprenkel met de gorgonzoladressing.
Vervang voor een zachtere smaak de gorgonzola door feta of verse kruidenroomkaas.
Verras jezelf
Gemakkelijk
Gemiddeld
Moeilijk
< 15 min
15 - 45 min
45 m and +