Kikkererwten-linzensalade met gedroogde tomaatjes
Kikkererwten-linzensalade met gedroogde tomaatjes
Makkelijk
15 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (2x 80 g)
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)
2 tl pijnboompitten
1 rode ui
50 g gorgonzola dolce
1 el olijfolie
1 tl wittewijnazijn
75 g rucola
50 gedroogde tomaatjes in olie (pot)
- staafmixer
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)
2 tl pijnboompitten
1 rode ui
50 g gorgonzola dolce
1 el olijfolie
1 tl wittewijnazijn
75 g rucola
50 gedroogde tomaatjes in olie (pot)
- staafmixer
Ingrediënten voor 1 personen
1 Mini Pack Bonduelle Kikkererwten (2x 80 g)
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)
2 tl pijnboompitten
1 rode ui
50 g gorgonzola dolce
1 el olijfolie
1 tl wittewijnazijn
75 g rucola
50 gedroogde tomaatjes in olie (pot)
- staafmixer
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)
2 tl pijnboompitten
1 rode ui
50 g gorgonzola dolce
1 el olijfolie
1 tl wittewijnazijn
75 g rucola
50 gedroogde tomaatjes in olie (pot)
- staafmixer
- Stap 1Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Snijd de ui in halve ringen.
- Stap 2Pureer in een maatbeker met de staafmixer de zachte kaas met de olijfolie, de wijnazijn en 2-3 el water tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
- Stap 3Strooi de rucola op 2 borden. Verdeel er de kikkererwten en de ui over. Schep er de linzen op.
- Stap 4Maak de salade af met de tomaatjes en de geroosterde pijnboompitten. Besprenkel met de gorgonzoladressing.
Vervang voor een zachtere smaak de gorgonzola door feta of verse kruidenroomkaas.
Ontdek ook