Italiaanse bowl
1 person
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
2 trostomaten
½ citroen (schoongeboend)
1½ el olijfolie extra vierge
1 ciabattabroodje (in plakjes)
½ teen knoflook
2 tl pijnboompitten
1 bol mozzarella (125 g)(uitgelekt)
1 takje basilicum
peper
zout
- rasp
2 trostomaten
½ citroen (schoongeboend)
1½ el olijfolie extra vierge
1 ciabattabroodje (in plakjes)
½ teen knoflook
2 tl pijnboompitten
1 bol mozzarella (125 g)(uitgelekt)
1 takje basilicum
peper
zout
- rasp
Ingrediënten voor 1 personen
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
2 trostomaten
½ citroen (schoongeboend)
1½ el olijfolie extra vierge
1 ciabattabroodje (in plakjes)
½ teen knoflook
2 tl pijnboompitten
1 bol mozzarella (125 g)(uitgelekt)
1 takje basilicum
peper
zout
- rasp
2 trostomaten
½ citroen (schoongeboend)
1½ el olijfolie extra vierge
1 ciabattabroodje (in plakjes)
½ teen knoflook
2 tl pijnboompitten
1 bol mozzarella (125 g)(uitgelekt)
1 takje basilicum
peper
zout
- rasp
- Stap 1Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Stap 2Rasp de schil van de citroen boven de tomaat. Voeg de olijfolie en een beetje zout toe en schep om.
- Stap 3Rooster de plakjes ciabatta in de broodrooster of grillpan goudbruin en krokant. Wrijf de bovenkant van de sneetjes in met het snijvlak van de knoflookhelft (= bruschette).
- Stap 4Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord.
- Stap 5Leg de mozzarella in een bowl. Verdeel de tomaatjes, de kikkererwten en de bruschette rond de mozzarella. Bestrooi met de basilicum, de pijnboompitten en peper naar smaak.
Tip
Schenk eventueel nog een straaltje extra vierge olijfolie over de mozzarella.
Ontdek ook