Aspergesalade bowl
1 person
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
100 g groene asperges
75 g zalmfilet
25 g eikenbladsla melange
½ sjalotje (in reepjes)
½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)
2 el olijfolie
1 el groene pesto
peper
- grillpan
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
100 g groene asperges
75 g zalmfilet
25 g eikenbladsla melange
½ sjalotje (in reepjes)
½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)
2 el olijfolie
1 el groene pesto
peper
- grillpan
Ingrediënten voor 1 personen
1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
100 g groene asperges
75 g zalmfilet
25 g eikenbladsla melange
½ sjalotje (in reepjes)
½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)
2 el olijfolie
1 el groene pesto
peper
- grillpan
1 mini pack Bonduelle kikkererwten (1 x 80 g)
100 g groene asperges
75 g zalmfilet
25 g eikenbladsla melange
½ sjalotje (in reepjes)
½ bol mozzarella (à 125 g, in plakjes)
2 el olijfolie
1 el groene pesto
peper
- grillpan
- Stap 1Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 4 cm. Bestrijk de asperges en de zalmfilet met de olijfolie.
- Stap 2Verhit de grillpan. Gril de asperges in 5 min. beetgaar. Leg ze op een bord en laat het afkoelen tot lauwwarm.
- Stap 3Gril ook de zalmfilet in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig of naar wens net gaar.
- Stap 4Leg de sla in een bowl. Verdeel de asperges, de zalmfilet, de maïs, de kikkererwten, de sjalot en de mozzarella over de sla.
- Stap 5Schep de pesto in het midden van de bowls en bestrooi het met peper naar smaak.
Tip
Vervang de gegrilde zalmfilet ook eens door gegrilde kipfilet of plakjes parmaham.
Ontdek ook