Edamame gyoza met shiitake
50 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt
18 gyoza deegvelletjes van 10 cm ø (Toko, diepvries)
2 tl sesamolie
1 teen knoflook, geraspt
1 cm gember, geraspt
1 sjalotje, fijngesnipperd
100 g shiitake, in kleine stukjes
6 el sojasaus
3 el koolzaad- of zonnebloemolie
1 bosui
1 tl (zwart) sesamzaad
- keukenmachine of staafmixer met hakmolen
18 gyoza deegvelletjes van 10 cm ø (Toko, diepvries)
2 tl sesamolie
1 teen knoflook, geraspt
1 cm gember, geraspt
1 sjalotje, fijngesnipperd
100 g shiitake, in kleine stukjes
6 el sojasaus
3 el koolzaad- of zonnebloemolie
1 bosui
1 tl (zwart) sesamzaad
- keukenmachine of staafmixer met hakmolen
Ingrediënten voor 1 personen
1 blikje Bonduelle Edamame bonen (155 g), uitgelekt
18 gyoza deegvelletjes van 10 cm ø (Toko, diepvries)
2 tl sesamolie
1 teen knoflook, geraspt
1 cm gember, geraspt
1 sjalotje, fijngesnipperd
100 g shiitake, in kleine stukjes
6 el sojasaus
3 el koolzaad- of zonnebloemolie
1 bosui
1 tl (zwart) sesamzaad
- keukenmachine of staafmixer met hakmolen
18 gyoza deegvelletjes van 10 cm ø (Toko, diepvries)
2 tl sesamolie
1 teen knoflook, geraspt
1 cm gember, geraspt
1 sjalotje, fijngesnipperd
100 g shiitake, in kleine stukjes
6 el sojasaus
3 el koolzaad- of zonnebloemolie
1 bosui
1 tl (zwart) sesamzaad
- keukenmachine of staafmixer met hakmolen
- Stap 1Laat de deegvellen iets ontdooien terwijl je de edamamevulling maakt. Verhit in een koekenpan de sesamolie. Fruit de knoflook met de gember en de sjalot 1 min. zachtjes.
- Stap 2Schep de shiitake erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de edamame bonen toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met 1 el sojasaus.
- Stap 3Maal in de keukenmachine of in de hakmolen het edamamemengsel fijn en tot een samenhangende vulling, maar niet helemaal glad. Breng op smaak met peper.
- Stap 4Schep op elk deegvelletje 1 royale theelepel van de vulling, maak de rand vochtig en vouw dubbel. Druk alle lucht er goed uit en plooi met de duim en de wijsvinger de rand mooi. Maak zo 18 gyoza’s.
- Stap 5Verhit in een pan met antiaanbaklaag de olie. Leg de gyoza’s in de olie en schenk er 150 ml water bij. Leg een deksel op de pan en stoom ze in 5 min. gaar. Verwijder de deksel en laat nog 2 tot 3 min. koken, tot het water is verdampt en de gyoza’s aan de onderkant goudbruin en krokant bakken.
- Stap 6Hak intussen de bosui fijn. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en strooi op een bord. Schenk de rest van de sojasaus in een schaaltje.
- Stap 7Leg de gyoza’s op een schaal en bestrooi met de bosui en het sesamzaad. Serveer met de sojasaus.
Tip
Maak een flinke portie gyoza’s en vries ze in.
Ontdek ook