Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing
Tomaat-mozzarellasalade met linzen en pesto-citroendressing
Makkelijk
2 personen
20 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)
250 g cherrytomaatjes
1 bol mozzarella (à 125 g)
2 tl pijnboompitten
1 el groene pesto
1 el olijfolie extra vierge
rasp van ½ citroen
50 g rucola
250 g cherrytomaatjes
1 bol mozzarella (à 125 g)
2 tl pijnboompitten
1 el groene pesto
1 el olijfolie extra vierge
rasp van ½ citroen
50 g rucola
Ingrediënten voor 2 personen
1 Mini Pack Bonduelle Beluga linzen (2x 75 g)
250 g cherrytomaatjes
1 bol mozzarella (à 125 g)
2 tl pijnboompitten
1 el groene pesto
1 el olijfolie extra vierge
rasp van ½ citroen
50 g rucola
250 g cherrytomaatjes
1 bol mozzarella (à 125 g)
2 tl pijnboompitten
1 el groene pesto
1 el olijfolie extra vierge
rasp van ½ citroen
50 g rucola
- Stap 1Halveer de tomaatjes. Snijd de mozzarella in plakjes.
- Stap 2Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
- Stap 3Meng voor de dressing de pesto met de olijfolie en de citroenrasp. Breng op smaak met peper.
- Stap 4Strooi de rucola op 2 borden. Verdeel er de linzen, de mozzarella en de tomaatjes over.
- Stap 5Bestrooi de salade met de geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de pesto-citroendressing.
Serveer met partjes citroen voor een fris accent. Lekker met ciabatta.
Voeg voor een pastasalade 100 g gekookte penne of fusilli toe.
Ontdek ook