Linzensalade met gewokte garnalen en gemberdressing
2 personen
15 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle linzen (160 g)
1 el olijfolie
150 g wokgarnalen met knoflook
½ courgette, in blokjes
125 g cherrytomaatjes
1 cm gemberwortel
1 el mayonaise
100 g eikenblad slamelange
- rasp
1 el olijfolie
150 g wokgarnalen met knoflook
½ courgette, in blokjes
125 g cherrytomaatjes
1 cm gemberwortel
1 el mayonaise
100 g eikenblad slamelange
- rasp
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle linzen (160 g)
1 el olijfolie
150 g wokgarnalen met knoflook
½ courgette, in blokjes
125 g cherrytomaatjes
1 cm gemberwortel
1 el mayonaise
100 g eikenblad slamelange
- rasp
1 el olijfolie
150 g wokgarnalen met knoflook
½ courgette, in blokjes
125 g cherrytomaatjes
1 cm gemberwortel
1 el mayonaise
100 g eikenblad slamelange
- rasp
- Stap 1Verhit in een wok de olijfolie. Bak de garnalen op hoog vuur 2 min. Voeg de courgette toe en bak nog 2-3 min., tot de garnalen gaar en de courgette beetgaar is.
- Stap 2Schil voor de dressing de gember. Rasp de gember fijn. Meng de gember met de mayonaise en 1 el water.
- Stap 3Strooi de eikenbladsla op 2 borden. Verdeel er de linzen en de garnalen met de courgette en de cherrytomaatjes over. Besprenkel de salade met de gemberdressing en bestrooi met peper naar smaak.
Tip
Vervang voor een fris accent het water in de dressing door limoensap. Of serveer partjes limoen bij de salade.
Ontdek ook