Spinaziesalade met geroosterde zoete aardappel en harissa-kikkererwten
2 personen
40 min
Ingrediënten
voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)
300 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
75 g Griekse yoghurt
sap van ½ limoen
½ teen knoflook
1½ tl harissa
50 g (baby)spinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 takjes platte peterselie, grofgehakt
- bakplaat met bakpapier
300 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
75 g Griekse yoghurt
sap van ½ limoen
½ teen knoflook
1½ tl harissa
50 g (baby)spinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 takjes platte peterselie, grofgehakt
- bakplaat met bakpapier
Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje Bonduelle kikkererwten (150 g)
300 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
75 g Griekse yoghurt
sap van ½ limoen
½ teen knoflook
1½ tl harissa
50 g (baby)spinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 takjes platte peterselie, grofgehakt
- bakplaat met bakpapier
300 g zoete aardappelen
2 el olijfolie
75 g Griekse yoghurt
sap van ½ limoen
½ teen knoflook
1½ tl harissa
50 g (baby)spinazie
1 sjalotje, fijngesnipperd
2 el ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
2 takjes platte peterselie, grofgehakt
- bakplaat met bakpapier
- Stap 1Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in partjes van 1 cm. Leg de zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 15-20 min. gaar.
- Stap 2Klop een dressing van de yoghurt, het limoensap, de geperste knoflook en 2 el water. Breng op smaak met peper.
- Stap 3Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de kikkererwten 2 min. Schep de harissa erdoor en bak ze nog 1 min.
- Stap 4Strooi de spinazie met het sjalotje op 2 borden. Verdeel er de zoete aardappel met de kikkererwten over. Besprenkel de salades met de dressing en bestrooi met de pistachenoten en de peterselie.
Tip
Lekker met flatbread of geroosterd pitabrood.
Ontdek ook