Kikkererwtenstoof met kerstomaatjes, koriander en parelcouscous
30 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g), afgespoeld en uitgelekt
½ el gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
6 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g cherrytomaatjes, grofgesneden
175 g parelcouscous
1 bosje koriander of platte peterselie, fijngehakt
½ el gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
6 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g cherrytomaatjes, grofgesneden
175 g parelcouscous
1 bosje koriander of platte peterselie, fijngehakt
Ingrediënten voor 1 personen
1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g), afgespoeld en uitgelekt
½ el gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
6 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g cherrytomaatjes, grofgesneden
175 g parelcouscous
1 bosje koriander of platte peterselie, fijngehakt
½ el gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
6 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g cherrytomaatjes, grofgesneden
175 g parelcouscous
1 bosje koriander of platte peterselie, fijngehakt
- Stap 1Meng de kikkererwten met de komijn, de kaneel en 2 el olijfolie.
- Stap 2Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de ui en de knoflook 10 min. op laag vuur.
- Stap 3Voeg de cherrytomaatjes toe met 50 ml water. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven. Breng op smaak met zout. Kook intussen de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Stap 4Voeg de kikkererwten toe aan het tomatenmengsel. Schep de koriander of peterselie door de saus. Meng de parelcouscous erdoor. Breng eventueel nog verder op smaak met een extra scheutje olijfolie.
Ontdek ook