Smeuïge linzendip
10 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blik Bonduelle Linzen (310 g), afgespoeld en uitgelekt
2 tl gemalen komijn
½ teentje knoflook
3 el tahina
½ el komijnzaad
75-100 ml olijfolie extra vierge
pitjes van ½ granaatappel
1 takje platte peterselie, fijngehakt
3-4 pitabroodjes
- staafmixer of keukenmachine
2 tl gemalen komijn
½ teentje knoflook
3 el tahina
½ el komijnzaad
75-100 ml olijfolie extra vierge
pitjes van ½ granaatappel
1 takje platte peterselie, fijngehakt
3-4 pitabroodjes
- staafmixer of keukenmachine
Ingrediënten voor 1 personen
1 blik Bonduelle Linzen (310 g), afgespoeld en uitgelekt
2 tl gemalen komijn
½ teentje knoflook
3 el tahina
½ el komijnzaad
75-100 ml olijfolie extra vierge
pitjes van ½ granaatappel
1 takje platte peterselie, fijngehakt
3-4 pitabroodjes
- staafmixer of keukenmachine
2 tl gemalen komijn
½ teentje knoflook
3 el tahina
½ el komijnzaad
75-100 ml olijfolie extra vierge
pitjes van ½ granaatappel
1 takje platte peterselie, fijngehakt
3-4 pitabroodjes
- staafmixer of keukenmachine
- Stap 1Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de linzen met de komijn, de knoflook, de tahina, wat zout en 3-4 el water tot een smeuïge dip.
- Stap 2Spreid de linzendip uit over een bord in een mooie cirkel en bestrooi met het komijnzaad. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de granaatappelpitjes en de peterselie.
- Stap 3Snijd de pita’s in driehoekjes en rooster ze goudbruin. Geef de linzendip met de krokante pita. Lekker bij een soep of salade.
Tip
Voeg voor meer pit gerust een heel teentje knoflook toe.
Ontdek ook