Kruidige linzenstoof
25 min
Ingrediënten
voor 1 person
2 blikken Bonduelle Linzen (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt
2 tl gemalen kaneel
½ el komijnzaad
50 ml olijfolie
2 zoete uien, fijngesneden
½ gekonfijte citroen of rasp van 1 hele (bio) citroen
1 fles passata (700 ml)
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
pita of flatbread en een groene salade, voor erbij
2 tl gemalen kaneel
½ el komijnzaad
50 ml olijfolie
2 zoete uien, fijngesneden
½ gekonfijte citroen of rasp van 1 hele (bio) citroen
1 fles passata (700 ml)
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
pita of flatbread en een groene salade, voor erbij
Ingrediënten voor 1 personen
2 blikken Bonduelle Linzen (à 310 g), afgespoeld en uitgelekt
2 tl gemalen kaneel
½ el komijnzaad
50 ml olijfolie
2 zoete uien, fijngesneden
½ gekonfijte citroen of rasp van 1 hele (bio) citroen
1 fles passata (700 ml)
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
pita of flatbread en een groene salade, voor erbij
2 tl gemalen kaneel
½ el komijnzaad
50 ml olijfolie
2 zoete uien, fijngesneden
½ gekonfijte citroen of rasp van 1 hele (bio) citroen
1 fles passata (700 ml)
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
pita of flatbread en een groene salade, voor erbij
- Stap 1Meng de linzen met de kaneel en het komijnzaad.
- Stap 2Verhit de olijfolie en bak de uien zachtjes 10 min. Snijd de gekonfijte citroenschil heel fijn (verwijder het vruchtvlees). Voeg de passata en de citroenschil toe en kook 5 min.
- Stap 3Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout. Stoof de linzen nog 5 min. op laag vuur.
- Stap 4Roer de peterselie door de stoof. Geef er lekker pita of flatbread en een frisse groene salade bij.
Tip
Een zacht gekookt eitje op de linzenstoof is ook heerlijk.
Ontdek ook