1. >Recept
  2. >Kruidige bulgur-bonenstoof

Kruidige bulgur-bonenstoof

35 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g), afgespoeld en uitgelekt

1 blikje Bonduelle Rode kidneybonen (160 g), afgespoeld en uitgelekt

1 blikje Bonduelle Linzen (160 g), afgespoeld en uitgelekt

2 tl gemalen komijn

1 el gemalen kaneel

1 tl gemalen kardemon

2 uien, gesnipperd

100 ml olijfolie

1 fles passata (700 ml)

150 g grove bulgur

1 bosje platte peterselie, fijngehakt
Ingrediënten voor 1 personen
1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g), afgespoeld en uitgelekt

1 blikje Bonduelle Rode kidneybonen (160 g), afgespoeld en uitgelekt

1 blikje Bonduelle Linzen (160 g), afgespoeld en uitgelekt

2 tl gemalen komijn

1 el gemalen kaneel

1 tl gemalen kardemon

2 uien, gesnipperd

100 ml olijfolie

1 fles passata (700 ml)

150 g grove bulgur

1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  1. Stap 1
    Meng de kikkererwten, de kidneybonen en de linzen met de komijn, de kaneel en de kardemom.
  2. Stap 2
    Verhit de olijfolie en bak de uien 10 min. zacht op middelhoog vuur. Voeg de passata met de bulgur en 100 ml water toe. Breng aan de kook.
  3. Stap 3
    Draai het vuur lager en kook 10-15 min. zachtjes. Breng op smaak met zout. Roer de peulvruchten met de specerijen en de peterselie door de stoof.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend