Caesar salade met crispy maïs
4 personen
30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle crispy maïs (300 g)
400 g kipfilet
1 kropsla
20 g veldsla
4 eitjes
16 krielaardappelen
3 sneetjes wit brood
30 g Parmezaanse kaas
enkele kerstomaten (gehalveerd)
1 rode ui
kippenkruiden
Provençaalse kruiden
extra vierge olijfolie
peper
zout
400 g kipfilet
1 kropsla
20 g veldsla
4 eitjes
16 krielaardappelen
3 sneetjes wit brood
30 g Parmezaanse kaas
enkele kerstomaten (gehalveerd)
1 rode ui
kippenkruiden
Provençaalse kruiden
extra vierge olijfolie
peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle crispy maïs (300 g)
400 g kipfilet
1 kropsla
20 g veldsla
4 eitjes
16 krielaardappelen
3 sneetjes wit brood
30 g Parmezaanse kaas
enkele kerstomaten (gehalveerd)
1 rode ui
kippenkruiden
Provençaalse kruiden
extra vierge olijfolie
peper
zout
400 g kipfilet
1 kropsla
20 g veldsla
4 eitjes
16 krielaardappelen
3 sneetjes wit brood
30 g Parmezaanse kaas
enkele kerstomaten (gehalveerd)
1 rode ui
kippenkruiden
Provençaalse kruiden
extra vierge olijfolie
peper
zout
- Stap 1Kook de eitjes 10 minuten, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in kwartjes. Kook intussen de aardappeltjes gaar en snijd ze dwars door.
- Stap 2Maak de veldsla en de kropsla schoon en snijd de blaadjes in kwartjes. Snijd de tomaten in stukjes en de ui in mooie ringen.
- Stap 3Begin dan aan de croutons door het brood in blokjes te snijden en deze goudbruin te bakken in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi het met zout.
- Stap 4Maak de kipfilets schoon en snijd ze in hapklare stukken. Kruid met peper, zout, kippenkruiden en een beetje Provençaalse kruiden. Verwarm een pan en bak de kipfilets gaar.
- Stap 5Schik nu de sla in een schaal en verdeel de kipfilets, krieltjes, tomaat en eitjes. Verdeel de veldsla, croutons, uienringen en mais. Schaaf er rijkelijk Parmezaanse kaas over en besprenkel het met olijfolie. Kruid af naar smaak en tast toe!
Ontdek ook