Tricolore bonensalade met avocadodressing
4 personen
20 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)
100 g tarwekorrels
200 g sperziebonen
200 g kerstomaten (gehalveerd)
1 avocado
3 dl Griekse yoghurt
1 teentje knoflook (geperst)
1 handvol platte peterselie
½ citroensap
zwarte peper
zout
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)
100 g tarwekorrels
200 g sperziebonen
200 g kerstomaten (gehalveerd)
1 avocado
3 dl Griekse yoghurt
1 teentje knoflook (geperst)
1 handvol platte peterselie
½ citroensap
zwarte peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (310 g)
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)
100 g tarwekorrels
200 g sperziebonen
200 g kerstomaten (gehalveerd)
1 avocado
3 dl Griekse yoghurt
1 teentje knoflook (geperst)
1 handvol platte peterselie
½ citroensap
zwarte peper
zout
1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)
100 g tarwekorrels
200 g sperziebonen
200 g kerstomaten (gehalveerd)
1 avocado
3 dl Griekse yoghurt
1 teentje knoflook (geperst)
1 handvol platte peterselie
½ citroensap
zwarte peper
zout
- Stap 1Kook de tarwekorrels af volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Stap 2Maak de sperziebonen schoon en breng een pan met water aan de kook met een snufje zout. Kook de boontjes beetgaar (ongeveer 5 minuten) en giet ze af. Spoel ze meteen af in koud water, zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
- Stap 3Halveer de tomaatjes en voeg de afgekoelde boontjes, tarwekorrels, rode bonen en maïs toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Stap 4Haal nu de staafmixer er bij om een heerlijke dressing te maken! Mix de rijpe ontpitte avocado met citroensap, knoflook en yoghurt. Voeg daaraan een snufje zout en peper toe.
- Stap 5Voeg de frisse dressing toe aan de heerlijke salade en genieten maar.
Tip
Indien je geen staafmixer in huis hebt, of je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare dressing gebruiken.
Ontdek ook