Caesarsalade met kidneybonen
4 personen
20 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (160 g)
6 plakjes Parmaham
4 sneetjes brood
30 g grove Parmezaanschilfers
20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 kroppen Romeinse sla
3 dl volle Griekse yoghurt
2 tl Dijon mosterd
2 tl olijfolie
½ teentje knoflook
zwarte peper
zout
6 plakjes Parmaham
4 sneetjes brood
30 g grove Parmezaanschilfers
20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 kroppen Romeinse sla
3 dl volle Griekse yoghurt
2 tl Dijon mosterd
2 tl olijfolie
½ teentje knoflook
zwarte peper
zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (160 g)
6 plakjes Parmaham
4 sneetjes brood
30 g grove Parmezaanschilfers
20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 kroppen Romeinse sla
3 dl volle Griekse yoghurt
2 tl Dijon mosterd
2 tl olijfolie
½ teentje knoflook
zwarte peper
zout
6 plakjes Parmaham
4 sneetjes brood
30 g grove Parmezaanschilfers
20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 kroppen Romeinse sla
3 dl volle Griekse yoghurt
2 tl Dijon mosterd
2 tl olijfolie
½ teentje knoflook
zwarte peper
zout
- Stap 1Verwarm de oven op 180 graden. Bak vervolgens de Parmaham krokant in de oven gedurende 7 à 8 minuten.
- Stap 2Snijd ondertussen het brood in stukjes en bak de ze goudbruin in een pan met olijfolie, doe er peper en zout over en laat het afkoelen.
- Stap 3Maak vervolgens de dressing, neem een kom en voeg daar de yoghurt, fijngemalen knoflook, mosterd, olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Kruid de dressing af met zout en zwarte peper.
- Stap 4Snijd de sla in grove stukken en doe deze in een grote slakom.
- Stap 5Voeg hier de kidneybonen, krokante Parmaham, grove Parmezaanschilfers en de zelfgemaakte croutons aan toe.
- Stap 6Meng de heerlijke dressing door de salade en smullen maar.
Ontdek ook