1. >Recept
  2. >Caribbean plaattaart met bonen en maïs

Caribbean plaattaart met bonen en maïs

4 personen
45 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

1 kommetje Bonduelle tuinerwtjes extra fijn (vers in het vriesvak, 400 g)

1 rol bladerdeeg

1 blik gezeefde tomaten

geraspte jonge kaas

peper

zeezout (grof)

(peterselie)
Ingrediënten voor 4 personen
1 blikje Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

1 kommetje Bonduelle tuinerwtjes extra fijn (vers in het vriesvak, 400 g)

1 rol bladerdeeg

1 blik gezeefde tomaten

geraspte jonge kaas

peper

zeezout (grof)

(peterselie)
  1. Stap 1
    Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de bakplaat uit de oven, leg een vel bakpapier erop en beleg het met de uitgerolde bladerdeeg. Vouw de randen één keer naar binnen.
  2. Stap 2
    Prik allemaal gaatjes in het midden van de bladerdeeg en schuif de plaat in de oven voor 15 minuten, of tot de bodem goudbruin is.
  3. Stap 3
    Blancheer de tuinerwtjes, door er kokend water overheen te gieten. Spoel de crispy maïs en rode kidneybonen af met water.
  4. Stap 4
    Haal het bladerdeeg uit de oven. Besmeer het met de gezeefde tomaten en versier het met de tuinerwtjes, rode kidneybonen en crispy maïs.
  5. Stap 5
    Top af met de geraspte kaas, zout en peper. Zet vervolgens de plaattaart voor 10-15 minuten in de oven en laat heel even afkoelen.
  6. Stap 6
    Snijd in kleine stukjes als een hapje voor bij de borrel. Bestrooi het eventueel met verse peterselie.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend