Mung dahl met rijst en broccoli
Mung dahl met rijst en broccoli
Makkelijk
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)
2 blikjes Bonduelle Mung bonen (à 200 g)
200 g basmatirijst
600 g broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 tl garam masala
½ tl chilipoeder
1 blikje tomatenpuree (70 g)
50 ml melk
2 mininaans met knoflook en koriander
½ bosje koriander (à 15 g)
2 blikjes Bonduelle Mung bonen (à 200 g)
200 g basmatirijst
600 g broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 tl garam masala
½ tl chilipoeder
1 blikje tomatenpuree (70 g)
50 ml melk
2 mininaans met knoflook en koriander
½ bosje koriander (à 15 g)
Ingrediënten voor 1 personen
hoofdgerecht voor 4 personen (20 min.)
2 blikjes Bonduelle Mung bonen (à 200 g)
200 g basmatirijst
600 g broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 tl garam masala
½ tl chilipoeder
1 blikje tomatenpuree (70 g)
50 ml melk
2 mininaans met knoflook en koriander
½ bosje koriander (à 15 g)
2 blikjes Bonduelle Mung bonen (à 200 g)
200 g basmatirijst
600 g broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
1 tl garam masala
½ tl chilipoeder
1 blikje tomatenpuree (70 g)
50 ml melk
2 mininaans met knoflook en koriander
½ bosje koriander (à 15 g)
- Stap 1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes van 1 cm. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Stap 2Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Bestrooi met de garam masala en de chilipoeder en bak nog 1 min.
- Stap 3Schep de tomatenpuree door het ui-knoflookmengsel. Schenk 150 ml water en de melk erbij. Breng al roerende aan de kook. Draai het vuur laag.
- Stap 4Laat de mung bonen goed uitlekken en voeg ze aan de saus toe. Verwarm de dahl 10 min. op laag vuur. Snijd intussen de naans in repen. Rooster het brood in de broodrooster of grillpan goudbruin en warm.
- Stap 5Verdeel de dahl over 4 diepe borden. Schep er de rijst en de broccoli bij. Hak de koriander grof. Garneer de dahl met de koriander en serveer met de naan.
Tip: Voeg voor een zachtere smaak extra melk toe.
Ontdek ook