1. >Recept
  2. >Mexicaanse bowl

Mexicaanse bowl

1 person
20 min
Ingrediënten
voor 1 person
1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (1 x 80 g)

1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)

75 g witte rijst

75 g rundergehakt

75 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

75 g verse ananas (in blokjes)

1 el zonnebloemolie

1 klein teentje knoflook (fijngehakt)

¼ tl komijn (gemalen)

1 eetlepel zure room

½ bosuitje (in ringetjes)

15 g tortillachips

peper

zout
Ingrediënten voor 1 personen
1 mini pack Bonduelle rode kidneybonen (1 x 80 g)

1 mini pack Bonduelle crispy maïs (1 x 75 g)

75 g witte rijst

75 g rundergehakt

75 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

75 g verse ananas (in blokjes)

1 el zonnebloemolie

1 klein teentje knoflook (fijngehakt)

¼ tl komijn (gemalen)

1 eetlepel zure room

½ bosuitje (in ringetjes)

15 g tortillachips

peper

zout
  1. Stap 1
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Stap 2
    Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Schep de komijn erdoor en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en een beetje zout
  3. Stap 3
    Schep de rijst in een bowl. Verdeel het gehakt, de kidneybonen, de maïs, de tomaatjes en de ananas over de rijst.
  4. Stap 4
    Schep de zure room erop en bestrooi het met de bosui. Serveer dit met de tortillachips.
Tip
Maak een dubbele portie voor een grote chilibowl-voor-twee en serveer er nog een schaaltje salsa of guacamole bij.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend