1. >Over ons
  2. >Het recept voor innovatie

71% van de Europeanen is niet dol op op groenten

Velen onder ons (en niet alleen kinderen!) zijn nog steeds niet dol op groenten. Liefst 71% van de Europeanen eet niet elke dag groenten blijkt uit onderzoek (bron: Usage & Attitude Surveys (U&A), Numsight). Hoe kunnen we ervoor zorgen dat groenten niet langer de grote blinde vlek op ons bord zijn?

Voor Bonduelle bestaat de oplossing uit innovatie. Om te blijven verwonderen, te verbazen en mensen meer te laten verlangen naar groenten.


Klaar om ons recept voor innovatie te ontdekken? Hier zijn onze drie hoofdingrediënten!

Ingrediënt 1: het Innovatiehuis, een kweekvijver voor nieuwe ideeën

Wij zijn ervan overtuigd dat de afstand tegenover groenten minder te maken heeft met de groente zelf – uiterlijk, smaak, textuur – dan wel met de manier waarop de groente wordt klaargemaakt en gegeten.

Met andere woorden, het is niet dat we geen courgette lusten, we weten gewoon niet zo goed wat we ermee moeten doen. Daarom zijn we bij Bonduelle voortdurend op zoek naar nieuwe receptideeën voor het bereiden van groenten, zodat mensen ze gemakkelijker zullen eten.

Dat is precies de ambitie van ons Innovatiehuis, een speciaal opgericht centrum dat zich toelegt op innovatie, onderzoek en ontwikkeling. In dit laboratorium voor plantaardige voeding analyseren onze teams nieuwe consumptiepatronen en bedenken ze de producten van morgen.

Ingrediënt 2: producten die het dagelijkse leven opnieuw uitvinden

Met onze Bonenpasta en rijst eet je groente… alsof het pasta is! Met deze unieke pasta, gemaakt van kikkererwten, spliterwten, linzen of courgette, eet je groenten zoals je ze nooit eerder zag!

Nog een innovatie is het assortiment Mini Packs: met deze mini blikjes geef je al je gerechten in een hamdomdraai een andere twist door letterlijk een vleugje groenten toe te voegen.

Of ontdek onze vriesverse Groenterijst. Dankzij deze rijst, gemaakt van 100% bloemkool, broccoli of wortel, eet je op een gemakkelijke manier meer groenten en minder koolhydraten!

Ingrediënt 3: voeg een trendy snufje toe!

Als we groenten willen stimuleren, hoeven we alleen maar onze oren te spitsen en te luisteren naar de consument. Zo kunnen we perfect inspelen op zijn/haar verwachtingen. Bij Bonduelle willen we innovatie in dienst stellen van de moderne consumptietrends en maatschappelijke en milieuproblemen. Daarom ontwikkelen we ook biologische assortimenten – in Québec is onze groep bijvoorbeeld de nummer 1 in bio – en gebruiken we steeds milieuvriendelijkere landbouwtechnieken, aangepast aan elke bodem- en groentesoort.