1. >Voor een beter morgen
  2. >Onze verpakkingen; net zo groen als onze groenten

Doe maar lekker duurzaam. Dat is ons motto. Want alleen op die manier realiseren we een beter morgen. Dat zie je niet alleen terug in onze groenten, peulvruchten en granen. Maar natuurlijk ook in ons verpakkingsmateriaal. Wij gebruiken minder verpakking. En de verpakkingen die we gebruiken, is (of maken we) 100 procent recyclebaar. Je kunt dus wel stellen dat onze verpakkingen net zo groen zijn als onze groenten. En daarmee lopen we voorop! 

 

We vertellen je er alles over. 

Een verrassende blik op…

blikjes zijn gemaakt van staal. Hiervan komt zo’n 98 procent weer terug als staal. Er is dan ook geen enkel verpakkingsmateriaal in Europa dat zo goed gerecycled wordt als blik. En het mooiste van alles? Je hoeft er niks extra’s voor te doen. Gooi je gebruikte blikken gewoon bij het restafval. 

 

Het materiaal wordt opgevist door een sterke magneet en naar een staalfabriek gebracht om om te smelten voor hergebruik. Dit omsmelten van oude blikjes kost 70 procent minder energie dan het maken van nieuw staal. Da’s mooi meegenomen! 

Maar er is meer!

Blik kent namelijk nog een voordeel. Zo zijn onze groenten in blik zo’n twee tot drie jaar houdbaar. De goede voedingsstoffen? Die gaan nergens heen. Dat komt doordat de groenten na de oogst binnen een halve dag zijn verwerkt en verpakt. Het blik beschermt tegen licht, vocht en andere invloeden van buitenaf. Dat betekent groenten van de allerhoogste kwaliteit. Zelfs als je na een paar jaar nog een verdwaald blik in de voorraadkast vindt. Geen verspilling!