Je moet de Youtube cookies accepteren om deze video te bekijken.
Kik kerrie
Kik kerrie
Makkelijk
4 personen
25 min
Ingrediënten
voor 4 personen
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)
1 komkommer
2 el suiker
50 ml wittewijnazijn
300 g witte rijst
1 ui
2 rode paprika’s
2 el olie
1 el kerrie
400 ml kookroom
1 takje peterselie
Ingrediënten voor 4 personen
2 blikken Bonduelle Kikkererwten (à 310 g)
1 komkommer
2 el suiker
50 ml wittewijnazijn
300 g witte rijst
1 ui
2 rode paprika’s
2 el olie
1 el kerrie
400 ml kookroom
1 takje peterselie
Stap 1
Schaaf of snijd de komkommer in flinterdunne plakjes. Roer de suiker door de wijnazijn. Schep er de komkommer door en zet apart.
Stap 2
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika’s in blokjes.
Stap 3
Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak ze in 8 min. zacht. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Stap 4
Schep de kerrie door de paprika. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Hak de peterselie fijn.
Stap 5
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kik kerrie bij en bestrooi met de peterselie.
Tip
Voeg 1 blikje ananasstukjes (227 g) met het sap toe.