1. >Recept
  2. >Kabeljauw met warme linzen

Kabeljauw met warme linzen

4 personen
30 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)

400 g kabeljauwfilet (of een andere witte vis)

50 g jonge spinazie

2 el verse tijm

1 teentje knoflook

2 wortels

1 ui

2 klontjes boter

5 el water

2 dl kant-en-klare tuinkruidendressing

zwarte peper

zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle linzen (310 g)

400 g kabeljauwfilet (of een andere witte vis)

50 g jonge spinazie

2 el verse tijm

1 teentje knoflook

2 wortels

1 ui

2 klontjes boter

5 el water

2 dl kant-en-klare tuinkruidendressing

zwarte peper

zout
  1. Stap 1
    Snijd de worteltjes in kleine stukjes en versnipper de ui.
  2. Stap 2
    Bak de ui goudbruin in een pan met een klontje boter. Voeg vervolgens de geperste knoflook, tijm, water en worteltjes toe.
  3. Stap 3
    Stoof de worteltjes gedurende 6 minuten, totdat ze beetgaar zijn. Kruid vervolgens af met peper en zout. Voeg, als de worteltjes klaar zijn, de linzen toe. Zet het vuur uit en houd het gerecht warm.
  4. Stap 4
    Snijd de vis in 4 stukken, kruid het af met peper en zout en bak de vis in een hete pan met boter. Bak eerst het vel van de vis krokant op een heet vuur. En zet het vuur vervolgens zachter en laat elke kant ongeveer 3 minuten garen.
  5. Stap 5
    Serveer de warme linzen met de vis en een slaatje van jonge spinazie met dressing.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend