1. >Recept
  2. >Caesarsalade met kidneybonen

Caesarsalade met kidneybonen

4 personen
20 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

6 plakjes Parmaham

4 sneetjes brood

30 g grove Parmezaanschilfers

20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas

2 kroppen Romeinse sla

3 dl volle Griekse yoghurt

2 tl Dijon mosterd

2 tl olijfolie

½ teentje knoflook

zwarte peper

zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle rode kidneybonen (160 g)

6 plakjes Parmaham

4 sneetjes brood

30 g grove Parmezaanschilfers

20 g fijn geraspte Parmezaanse kaas

2 kroppen Romeinse sla

3 dl volle Griekse yoghurt

2 tl Dijon mosterd

2 tl olijfolie

½ teentje knoflook

zwarte peper

zout
  1. Stap 1
    Verwarm de oven op 180 graden. Bak vervolgens de Parmaham krokant in de oven gedurende 7 à 8 minuten.
  2. Stap 2
    Snijd ondertussen het brood in stukjes en bak de ze goudbruin in een pan met olijfolie, doe er peper en zout over en laat het afkoelen.
  3. Stap 3
    Maak vervolgens de dressing, neem een kom en voeg daar de yoghurt, fijngemalen knoflook, mosterd, olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Kruid de dressing af met zout en zwarte peper.
  4. Stap 4
    Snijd de sla in grove stukken en doe deze in een grote slakom.
  5. Stap 5
    Voeg hier de kidneybonen, krokante Parmaham, grove Parmezaanschilfers en de zelfgemaakte croutons aan toe.
  6. Stap 6
    Meng de heerlijke dressing door de salade en smullen maar.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend