1. >Recept
  2. >Asperges met black eyed bonen en maïs

Asperges met black eyed bonen en maïs

4 personen
15 min
Ingrediënten
voor 4 personen
1 blik Bonduelle black eyed bonen (310 g)

1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

600 g groene asperges

40 g Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

2 sneetjes brood

2 el tijm

olijfolie

½ bosje platte bladpeterselie

tuinkruidendressing (kant-en-klaar)

zwarte peper

zout
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik Bonduelle black eyed bonen (310 g)

1 blikje Bonduelle crispy maïs (150 g)

600 g groene asperges

40 g Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

2 sneetjes brood

2 el tijm

olijfolie

½ bosje platte bladpeterselie

tuinkruidendressing (kant-en-klaar)

zwarte peper

zout
  1. Stap 1
    Meng de maïs en de bonen door elkaar in een kom en zet dit vervolgens even opzij.
  2. Stap 2
    Snijd het brood in kleine stukjes. Zet een pan met olijfolie op het vuur en bak het brood samen met een teentje knoflook en tijm krokant.
  3. Stap 3
    Haal 2 à 3 cm van de onderste puntjes van de groene asperges eraf met een mes. Bak de asperges gedurende 3 minuten beetgaar in een grillpan met olijfolie.
  4. Stap 4
    Schik de asperges op een schotel en leg het mengsel van de maïs en bonen eroverheen.
  5. Stap 5
    Rasp er wat Parmezaanse kaas over en werk af met de dressing en de peterselie.
Verras jezelf
GemakkelijkGemiddeldMoeilijk
< 15 min 15 - 30 min > 30 min
Legend