Poké bowl met peulvruchten, avocado en frisse limoenvinaigrette

Ingrediënten

50 g Bonduelle Edamame Bonen (diepvries of blik)
2 Mini Packs Bonduelle Rode Kidneybonen (2 x 80 g)
2 Mini Packs Bonduelle Crispy Maïs (2 x 75 g)
2 Mini Packs Bonduelle Kikkererwten (2 x 80 g)
2 Mini Packs Bonduelle Quinoa (2 x 60 g)
½ kropslahart
Sap van ½ limoen
½ tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
½ teentje knoflook
½ avocado
125 g cherrytomaatjes
1 bosuitje
75 g worteljulienne

Pokébowl met peulvruchten, avocado en frisse limoenvinaigrette

Lekker als lunch of hoofdgerecht!

Info

Bereiding

Laat de edamame boontjes eventueel op een bord ontdooien. Doe de kidneybonen, de maïs en de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Haal de slablaadjes los en verdeel over 2 kommen. Doe het limoensap, de mosterd en de olijfolie in een schaaltje. Pers of rasp de knoflook erboven en klop tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper. Besprenkel de sla met de limoenvinaigrette.

Verwijder de pit en de schil van de avocado. Snijd het avocadovruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de tomaatjes in kwarten en de bosui in ringetjes.

Verdeel de kidneybonen, de maïs en de kikkererwten met de quinoa, de avocado, de tomaatjes, de bosui en de worteljulienne over de sla. Maak de poké bowl af met de edamame bonen.

Tip: Weinig tijd? Ontdooi de edamame bonen snel in een zeef onder stromend warm water en laat ze goed uitlekken.