Kabeljauw met warme linzen en een spinazieslaatje

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
400 g kabeljauwfilet, of een andere witte vis
2 el verse tijm
1 teentje knoflook
2 wortels
1 ui
2 klontjes boter
5 el water
Zout & zwarte peper
50 g jonge spinazie
2 dl kant-en-klare tuinkruidendressing

Kabeljauwmet warme linzen en een spinazieslaatje

Info

Bereiding

Snijd de worteltjes in kleine stukjes en versnipper de ui.

Bak de ui goudbruin in een pan met een klontje boter. Voeg vervolgens de geperste knoflook, tijm, water en worteltjes toe. Stoof de worteltjes gedurende 6 minuten aan, totdat ze beetgaar zijn. Kruid vervolgens af met peper en zout.

Voeg, als de worteltjes klaar zijn, de linzen toe. Zet het vuur uit en houd het gerecht het warm.

Snijd de vis in 4 stukken, kruid af met peper en zout en bak de vis in een hete pan met boter. Bak eerst het vel van de vis krokant op een heet vuur. En zet het vuur vervolgens zachter en laat elke kant ongeveer 3 minuten garen.

Serveer de warme linzen met de vis en een slaatje van jonge spinazie met dressing.