Chili sin carne

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Rode Kidneybonen (310 g)
1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)
1 blikje Bonduelle Crispy Maïs (150 g)
2 el vloeibare boter of olie
1 ui, gesnipperd
2 rode paprika's, in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 pakje tomato frito (350 g)
200 g gezeefde tomaten
1 teen knoflook
1 tl (gerookte-) paprikapoeder
1 mespunt chilipoeder
3-4 takjes koriander
50 g nacho chips
1 bekertje zure room (125 g)
1 limoen, in partjes

Chilisin carne

Probeer onze overheerlijke chili!

Info

Bereiding

Doe de kidneybonen, de kikkererwten en de maïs in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Verhit in een hapjespan de boter of olie. Fruit de ui en de paprika 2 min., zonder te kleuren. Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes, de tomato frito en de gezeefde tomaten toe en breng aan de kook.

Pers of rasp de knoflook boven de pan en voeg het paprika- en chilipoeder toe. Schep de bonen en de maïs door de tomatensaus en verwarm nog 8-10 min. op laag vuur.

Breng de chili op smaak met peper. Schep in een schaal en bestrooi met de koriander. Serveer de chili met de nacho chips, de zure room en de partjes limoen.

Tip: Houd wat kidneybonen achter en strooi ze vlak voor het serveren over de chili als stoere eye-catchers.