Wrap met guacamole en rode kidneybonen

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Rode Kidneybonen 310 g
3 rijpe avocado's
4 eetlepels zure room
3 kropjes mini Romeinse sla (little gem)
1 limoen
1 rode chillipeper
1 teentje knoflook
1/2 tl komijn (optioneel)
1/2 rode ui, gesnipperd
1 pakje grote wraps
olijfolie
Koriander
peper
zout

Wrapmet guacamole en rode kidneybonen

Info

Bereiding

Maak eerst de guacamole klaar. Haal met een lepel het vruchtvlees uit 2 van de 3 avocado’s. Prak het vruchtvlees fijn met een vork of een pureestamper. Meng dit met de komijn (optioneel), het limoensap en de halve ui en breng op smaak. Voeg daarna de tomaat, het teentje knoflook en de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de blaadjes van de Romeinse sla af en was ze. Snijd het rode pepertje in plakjes. Als je van pittig houdt, laat dan de zaadjes erin. Haal het vruchtvlees van de derde avocado uit de schil en snijd dit in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Verwarm de wrap even op in een pan zonder vetstof, ongeveer een halve minuut per kant. Ze moeten nog goed zacht zijn zodat je ze gemakkelijk kunt vouwen.

Smeer op de wrap een dikke laag guacamole en leg hierop wat blaadjes sla en plakjes avocado. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Voeg daarna een paar eetlepels Rode Kidneybonen toe naar eigen smaak. Je kunt ze ook even verwarmen als je het lekkerder vindt de wrap warm te eten. Serveer met de plakjes rode peper,1 eetlepel zure en wat koriandertakjes en een schijfje limoen.

Tip: met deze wrap kun je fantastisch variëren door er bijvoorbeeld ook eens wat gerookte zalm bij te doen!