Vispastei met spinazie en doperwtjes

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Doperwtjes extra fijn à 320 gram
100 g spinazieblaadjes diepvries
1 kg aardappelen, geschild
40 g boter
1 citroen, schil geraspt
2 eetlepels olijfolie
2 wortels, in kleine blokjes
2 uien, fijngesnipperd
500 ml halfvolle melk
400 g witvisfilet
65 g bloem
125 g roze garnaaltjes
1 theelepel grove mosterd
40 g geraspte kaas
Zout

Vispasteimet spinazie en doperwtjes

Deze overheerlijke vispastei met roze garnaaltjes en doperwtjes doet het ongetwijfeld goed bij jouw thuis. De zachte smaak van vis en aardappel in combinatie met mosterd en kaas is traktatie voor jong en oud!

Info

Bereiding

Kook de aardappels gaar in water. Giet ze af en stamp ze samen met de boter en citroenrasp tot een mooie gladde puree en breng ze op smaak. De citroen geeft de aardappelpuree een heerlijk zomers smaakje.

Prak de helft van de doperwten met een vork en roer ze samen met de helft van de resterende hele doperwten door de aardappelpuree.

Verhit de olijfolie en bak de wortel en ui tot ze zacht zijn. Verwarm de melk en leg de visfilet hier een paar minuten in om voor te garen. Haal de vis er met de schuimspaan uit en trek de vis in stukken.

Schep de bloem door de wortel en ui en voeg de warme melk er beetje bij beetje aan toe. Roer het mengsel even goed door. Doe daarna de spinazie, de stukken vis, garnalen, mosterd, sap van een halve citroen en de geraspte kaas er doorheen.

Doe het mengsel in een ovenschaal en verspreid de aardappel-doperwtenpuree er gelijkmatig overheen. Zet de vispastei 25 minuten in een oven van 190 ˚C totdat hij een mooie goudgele korst krijgt. Ondertussen heb jij uitgebreid de tijd om de tafel gezellig te dekken.