Stoofschotel met verse worst en tuinbonen

Ingrediënten

2 blikken Bonduelle Tuinboontjes à 155 gram
500 g verse worst
4 eetlepels olijfolie
1 grote courgette, halve ringen
2 takjes rozemarijn
100 ml rode wijn
1 fles tomatensaus (ca. 700 ml)
Boerenbrood of 200 g aardappelen per persoon.

Stoofschotelmet verse worst en tuinbonen

Heb je geen zin om iedere avond uitgebreid te koken? Deze stoofschotel staat binnen een handomdraai op tafel. Terwijl hij rustig staat te pruttelen, kan je je in de zetel zetten.

Info

Bereiding

Snijd om te beginnen de verse worst in stukken van ongeveer 5 centimeter breed. Verhit de olijfolie en bak de stukken worst goudbruin. Bak de courgette mee zodat de lekkere smaak van het vlees in de groente kan trekken. Voeg ook de takjes rozemarijn toe.

Doe de tuinbonen, rode wijn en tomatensaus er als laatste bij en laat het geheel met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes stoven. Schenk ondertussen voor jezelf een lekker glaasje in.

Serveer de stoofschotel samen verse stukken boerenbrood of gekookte aardappelen.