Salade van gegrilde groenten en Crispy maïs

Ingrediënten

1 blikje Bonduelle Crispy Maïs (150 g)
1 courgette
1 venkel
2 zoete uien
150 g witte asperges
150 g groene asperges
3 takjes platte peterselie
Olijfolie
peper & zout

Saladevan gegrilde groenten en Crispy maïs

Info

Bereiding

Was de courgette en snijd ze in fijne plakken. Tip: je kan ook de schiller gebruiken om extra fijne plakjes te maken. Pel de zoete ui en snijd ze in 8 partjes.

Begin dan aan de venkel. Halveer de venkel en leg de helften met het snijvlak op een snijplank. Snijd de helften met behulp van een scherp mes in flinterdunne plakjes of repen. Hoe dunner de gesneden venkel, hoe lekkerder.

Maak vervolgens de witte asperges schoon door ze te schillen en snijd het onderste houtachtige deel van de stengel weg. Bij de groene asperges hoef je enkel het onderstel deel van de stengel af te snijden.

Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid met peper en zout.

Gril de groentjes op de BBQ of in een grillpan.

Meng de maïs onder de groenten en werk af met wat peterselie. Geniet van het zonnetje op jouw bord!