Quiche met rode kidneybonen & courgette

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Rode kidneybonen (310 g)
30 kerstomaten in verschillende kleuren
1 courgette
1 pakje kant-en-klare bladerdeeg
2 eieren
2 dl room (35%)
1 sjalot
15 blaadjes basilicum
nootmuskaat
peper & zout

Quichemet rode kidneybonen & courgette

Info

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C, bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.

Hak de sjalot fijn en snijd de courgette eerst in de lengte in 4 en vervolgens in blokjes. 

Stoof de sjalot en courgette aan in een beetje olijfolie, voeg de kerstomaatjes en kidneybonen toe en laat verder stoven op een zacht vuurtje. Neem de pan van het vuur, voeg 10 fijngesnipperde blaadjes basilicum toe en verdeel het groentemengsel over het bladerdeeg.  

Klop de eieren los, voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het eiermengsel over de groenten in de bakvorm en bak de quiche 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C.