Pikante rijstsalade

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Mexico mélange (400g)
300 g rijst
3 el zonnebloemolie
2 el sojasaus
2 el rode wijnazijn
1 tl honing
1 el notenolie
1 tl wasabi
Peper en zout
100 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt
100 g gemengde sla naar keuze

Pikanterijstsalade

Als je denkt dat je alle salades al eens hebt geproefd, dan ken je deze nog niet! Rijst is namelijk het geheime succesingrediënt voor een verrassende salade.

Info

Bereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Als hij eenmaal klaar is, kun je hem sneller laten afkoelen door de korrels uit te spreiden over een bord.

Terwijl de rijst afkoelt, kun jij aan de slag met de echte smaakmakers van deze salade. Verhit 1 el zonnebloemolie en roerbak de Mexico mélange op middelmatig vuur.

Schep de groenten af en toe om en bereid ondertussen de dressing door de sojasaus, rode wijnazijn, honing, notenolie en de rest van de zonnebloemolie door elkaar te kloppen. Proef de –nu nog zoete- dressing en maak hem lekker pittig met wasabi, peper en zout.

Giet de dressing over de rijst en schep de Mexico mélange, de cashewnoten en sla erdoor.