Parmentierschotel met linzen en ricotta

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Linzen (310 g)
500 g aardappelen
25 g boter
1 dl volle melk
2 sjalotten
350 g gehakt
250 g ricotta
3 wortels
1 el Provençaalse kruiden
4 takjes tijm
1 takje rozemarijn
peper & zout
olijfolie
nootmuskaat

Parmentierschotelmet linzen en ricotta

Info

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, voeg boter en melk toe en stamp tot puree. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. 

Snijd de sjalotten fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie. Bak het gehakt en kruid goed af met peper, zout en Provençaalse kruiden. Schep het gehakt in een ovenschaal.

Schil en snijd de wortels (brunoise) en bak ze gaar op een zacht vuurtje. Voeg de linzen toe en kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Schep er de ricotta door en verdeel de mengeling over het gehakt. 

Verdeel tenslotte ook de puree over de mengeling in de ovenschaal en bak het geheel in een voorverwarmde oven van 175 °C gedurende 10 minuten. Smakelijk!