Pannenkoekentaart met zoete kidneybonen

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Rode Kidneybonen à 310 g
150 gram frambozenconfituur
200 gram cranberrycompote
2 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
1 pak pannenkoekenmix (400 g)
800 ml halfvolle melk
2 eieren
1 theelepel kaneelpoeder
50 g boter
150 gram frambozen
witte chocolade, geraspt
witte meringues (schuimpjes), verkruimeld
gepelde pistachenootjes, grof gehakt

Pannenkoekentaartmet zoete kidneybonen

Een taart bakken is soms nog wel leuker dan hem opeten. Maar als je deze prachtige pannenkoektaart ziet met al zijn laagjes, dan wil je toch niets liever dan je tanden erin zetten?

Info

Bereiding

Prak de helft van de rode kidneybonen, doe ze in een pan en breng ze samen met de frambozenconfituur, cranberrycompote en munt aan de kook. Kook het mengsel kort en roer ondertussen krachtig door. Laat het daarna even afkoelen.

Bereid de pannenkoekmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en eieren. Roer de kaneelpoeder en de andere helft van de (hele) rode kidney bonen erdoor heen.

Smelt een klontje boter in een hete koekenpan en schep er 1 flinke soepopscheplepel beslag in. Beweeg met de pan zodat het beslag over de bodem verdeeld wordt. Keer de pannenkoek om als het beslag aan de bovenkant gestold is en aan de onderkant goudbruin is. Bak zo nog meer pannenkoeken, tot het beslag op is. Je hebt dan ca. 8 stuks (als je een hogere taart wilt verdubbel je alle ingrediënten).

Leg één pannenkoek op een bord en bestrijk met een laagje van het bonen-cranberrymengsel. Leg er één pannenkoek bovenop en herhaal dit tot de pannenkoeken op zijn. Eindig met een pannenkoek.

Verdeel de rest van het bonen-cranberrymengsel over de bovenste pannenkoek heen. Garneer met de frambozen, witte chocolade, meringuekruimels en pistachenootjes. Voor wat extra kleur kun je er ook nog wat munt op doen.