Minestronesoep met rode kidneybonen en pancetta

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Rode kidneybonen (310 g)
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
100 g plakjes pancetta (of ontbijtspek), in stukjes
400 g Italiaanse roerbakgroente (zakje)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1,5 l groentebouillon
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
Zwarte peper en zout
50 g macaroni
Parmezaanse kaas

Minestronesoepmet rode kidneybonen en pancetta

Een soep serveren met veel lekkere ingrediënten die niet alleen lekker smaakt, maar ook prachtig oogt? Geen probleem met deze minestrone soep!

Info

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak de ui, knoflook en stukjes kruidige pancetta 3 minuten. Doe de Italiaanse roerbakgroente erbij en bak deze 3 minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe, samen met de geurende oregano, basilicum en zwarte peper. Breng de soep aan de kook en kook de macaroni 5 minuten mee.

Voeg de rode kidneybonen toe aan de soep en warm ze 1 minuutje mee. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout.

Serveer deze heerlijke kleurige soep met een bakje Parmezaanse kaas en eventueel enkele knapperige soepstengels.