Minestronesoep met rode kidneybonen en pancetta

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Rode kidneybonen (310 g)
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
100 g plakjes pancetta (of ontbijtspek), in stukjes
400 g Italiaanse roerbakgroente (zakje)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1,5 l groentebouillon
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
Zwarte peper en zout
50 g macaroni
Parmezaanse kaas

Minestronesoepmet rode kidneybonen en pancetta

Info

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak de ui, knoflook en stukjes kruidige pancetta 3 minuten. Doe de Italiaanse roerbakgroente erbij en bak deze 3 minuten mee.

Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe, samen met de geurende oregano, basilicum en zwarte peper. Breng de soep aan de kook en kook de macaroni 5 minuten mee.

Voeg de rode kidneybonen toe aan de soep en warm ze 1 minuutje mee. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout.

Serveer deze heerlijke kleurige soep met een bakje Parmezaanse kaas en eventueel enkele knapperige soepstengels.