Kipsalade met maïs, kidneybonen en avocadodressing

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Crispy Maïs à 300g , uitgelekt
1 blik Bonduelle Rode Kidneybonen à 310g , uitgelekt en afgespoeld
200 g gerookte kipfilet, in plakjes
2 eetlepels olijfolie
1 ajuin, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
½ bakje kerstomaatjes, in vieren
½ rijpe avocado, in blokjes
½ rijpe avocado
½ rood pepertje (evt. zonder zaad voor een minder pittige versie)
125 ml zure room
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
peper en zout

Kipsalademet maïs, kidneybonen en avocadodressing

Info

Bereiding

Het geheim van dit recept zit ‘m in de eenvoudige basis: bak de ajuin en knoflook 2 à 3 minuten in de olijfolie. Doe dit vervolgens in een grote kom met de gerookte kipfilet, maïs, rode bonen, kerstomaatjes en avocado en schep alles goed door elkaar.

Maak een dressing door de avocado te pureren met het pepertje, de zure room, wijnazijn en mosterd. Voeg wat peper en zout toe om de smaak te verfijnen.

Schenk de dressing over de salade en schep alles nog een keer om.