Kikkererwtensoep met knoflookroom

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Kikkererwten (425 ml)
5 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
Keukentouw
300 g kruimig kokende aardappelen, in blokjes
2 bouillontabletten (kip of tuinkruiden)
Zout
100 ml crème fraîche
1 el platte peterselie, fijngesneden
Eventueel 100 g gerookte kip

Kikkererwtensoepmet knoflookroom

Info

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de knoflookteentjes op een met bakpapier beklede bakplaat en pof ze 15 minuten in de oven.

Bind de geurige kruidentakjes met een stukje keukentouw samen. Breng de aardappelen met de bouillontabletten en deze kruidentakjes aan de kook in 900 ml water. Doe de kikkererwten er na 5 minuten koken bij en warm ze kort mee.

Druk de gepofte knoflookteentjes uit de velletjes en prak ze fijn. Voeg wat zout toe naar smaak en roer deze krachtige knoflookpuree door de crème fraîche.

Pureer de soep met de staafmixer, zodat de rijke smaken zich goed kunnen vermengen. Heb je liever een dunnere soep, dan kun je deze snel even zeven. Roer de gehakte peterselie erdoor.

Doe de soep in kommen en schep er een flinke lepel heerlijke knoflookroom op. Snijd eventueel nog wat kip in dunne reepjes en strooi deze over de kommen. Heerlijk met een paar sneetjes warm stokbrood.