Indiase linzencurry

Ingrediënten

2 blikken Bonduelle Linzen à 425 ml
2 el olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 tomaten, fijngehakt
stukje gember van 5 cm, geraspt
1-2 groene Spaanse pepers, fijngehakt
1 el groene currypasta of ½ el gedroogde gemengde currykruiden
enkele takjes koriander, grof gehakt
zout

Indiaselinzencurry

Info

Bereiding

Verhit de olijfolie en bak de ui met de knoflook 3 minuten.

Voeg de fijngehakte tomaat en gember met de pittige peper en currypasta of currykruiden toe en bak het 8-10 minuten op een laag vuurtje met een scheutje water. De geur alleen al brengt je in Indiase sferen!

Schep de linzen erdoor en warm deze even mee op.

Geef de linzencurry een smakelijke touch met de verse koriander en serveer er basmatirijst bij.