Hollandse vegetarische couscous

Ingrediënten

400 g Bonduelle Doperwtjes extra fijn (blik of diepvries)
2 blikken Bonduelle Worteltjes extra fijn (155 g)
2 blikken Bonduelle Parijse Champignons gesneden (220 g)
300 g couscous
5 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
300 g roomkaas met knoflook
100 ml water
Peper en zout

Hollandsevegetarische couscous

Het fijne van wereldkeukens is dat je er met gemak je eigen ‘twist’ aan kunt geven. Zoals deze couscous: een tikkeltje oosters met typisch Hollandse groenten.

Info

Bereiding

Couscous moet je niet koken, maar laten wellen. Op de verpakking van je couscous staat aangegeven hoe je dit het beste kunt doen.

Verhit ondertussen in een braadpan 4 el olie en bak hierin de ui ongeveer 3 minuten. Voeg de champignons en wortelschijfjes toe en schep het geheel 3 minuten om op middelmatig vuur.

Schep de doperwten, roomkaas en 100 ml water erbij; je ruikt meteen dat dit een succes gaat worden! Laat alles ongeveer 3 minuten opwarmen terwijl de smaken elkaar versterken.

Meng de couscous met de rest van de olie en verwarm het geheel in een koekenpan. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de couscous in een schaal en verdeel het kleurrijke groentemengsel erover.