Geroosterde pompoensoep met linzen

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Linzen à 300 g, afgespoeld en uitgelekt
1 flespompoen van ca. 850 g
olijfolie
1 rood pepertje, fijngesneden
2 cm verse gember, fijngesneden
½ el curry kruiden
2 groentebouillon blokjes
1 blik kokosmelk à 400 ml
2 eetlepels fijngehakte koriander
peper en (zee)zout
Naanbrood

Geroosterdepompoensoep met linzen

Info

Bereiding

Een pompoen schillen kan best een lastig karweitje zijn, maar als je hem eerst in de oven doet gaat de schil er daarna heel gemakkelijk af.

Was de pompoen en snijd hem doormidden. Haal daarna de zaden en draden eruit en maak er partjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat en sprenkel er een beetje olijfolie overheen en doe er de curry kruiden bij. Strooi ook het pepertje, gember, (zee)zout en peper er overheen en alles goed door elkaar halen. Zet het ongeveer een uurtje in een oven op 180 ˚C.

Laat de pompoen even afkoelen en je zal zien dat je de schil er nu heel makkelijk vanaf kan halen. Snijd de pompoen in mooie stukjes. Doe de stukjes samen met hetgeen dat je er in de oven overheen hebt gestrooid in een pan. Schenk er genoeg water bij zodat alles onderstaat.

Voeg de bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer tot een mooie luchtige soep en doe er voor een extra exotisch tintje een scheutje kokosmelk doorheen. Doe de linzen erbij en verwarm de soep nog even kort.

Verdeel de soep over de kommen, en doe er voor finishing touch een beetje koriander overheen.