Gentse waterzooi met kikkererwten

Ingrediënten

1 blik Bonduelle Kikkererwten (310 g)
4 kippenbouten
2 stengels prei (incl. het groen)
2 stengels selder
4 wortelen
6 vastkokende aardappelen
1 dl room
1 ei
Blanke roux
5 takjes platte peterselie
10 peperbollen
1 kruidentuiltje/bouquet garni
nootmuskaat
zout

Gentsewaterzooi met kikkererwten

Info

Bereiding

Start met het maken van de bouillon: maak de groenten schoon. Snijd het groen van de prei er af en snijd deze in grove stukken. Vervolgens snijd je de selder en 2 wortels in grove stukken.  Neem dan een kookpot en vul deze met 1.5l water en wat zout. Doe er vervolgens deze groenten in samen met  het kruidentuiltje en de peperbollen. Breng aan de kook en laat even trekken (15 à 30 minuten, naargelang de tijd die je hebt). 

Ondertussen kan je het wit van de prei en de wortelen in jullienne snijden en deze licht laten garen in het bouillon met behulp  van een zeef. Hou ze vervolgens apart.

Snijd de aardappelen in 4 gelijke stukken. Deze mag je samen met de kip aan de bouillon toevoegen (nadat deze al even getrokken heeft) en laat het 20 minuten garen. 

Vis de kip en aardappelen uit de bouillon en giet de bouillon door een zeef. Hou de kip en aardappelen apart.

Neem dan 7dl bouillon en dik deze aan met de blanke roux en laat een minuutje doorkoken. Zet nu van het vuur. Klop de eierdooier los met de room en meng onder de bouillon. Let op: laat het geheel niet meer koken. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg de kip, aardappelen, kikkererwten en de julienne van groenten toe en werk af met platte peterselie. Toegegeven het heeft wat moeite gekost, maar het is het o zo waard.